Descriere
Eritritolul sau eritritul este un alcool zahăr natural. Puterea sa de îndulcire este de 60-70% din zahărul din trestie, aspectul său este similar, dar nu caramelizabil. În intestinul subțire aprox. 90% este absorbit, dar nu oferă energie, nu este utilizat în organism, dar este excretat prin rinichi. Nu provoacă balonare într-un tract intestinal sănătos.
Nu are gust de post-gust.
Avantaje:
Conține cantități neglijabile de calorii, nu crește nivelul de zahăr din sânge, nu afectează producția de insulină, deci poate fi consumată de diabetici, rezistenți la insulină și de cei care vor să slăbească. Nu provoacă cariile dinților.
Un alt avantaj este că, în cazul alimentelor în care volumul de zahăr contează, nu numai dulceața (de exemplu, prăjiturile), este excelent.
Dezavantaje:
Rar, dar pot apărea plângeri abdominale neplăcute, cum ar fi balonarea și formarea excesivă de gaze. Dacă lichidele sunt îndulcite cu acesta sau se utilizează prea mult, acest efect poate fi agravat.
Peste 160OC își pierde gustul dulce.
Aplicație:
Nu este cea mai bună alegere pentru coacere, deoarece se descompune la 160 de grade și își pierde gustul dulce. Îndulciți cu grijă lichidele cu el.
Este necesar în cantități mai mari pentru a obține dulceața dorită (de aproximativ o dată și jumătate a cantității).
Ingrediente: eritritol
Conținut de nutrienți (în 100 g):
Valoarea energetică: 0 kJ / 0 kcal
Grăsime: 0 g
– dintre care acizi grași saturați: 0 g
Carbohidrat: 99,8 g
– din care zahăr: 0 g
– din care poliol: 99,8 g
Rost: 0 g
Proteine: 0 g
Sare: 0 g
Păstrați într-un loc rece și uscat
Țara de origine: China.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.