Descriere
Maniocul sau tapioca este o plantă originară din America Centrală și de Sud, dar acum este cultivată și în zone mari din Asia și Africa. Tubercul plantei este utilizat în primul rând, care este cea mai importantă sursă de carbohidrați din lume după orez și porumb.
Tuberculii tapioca nu sunt buni pentru consumul uman, dar după procesare, produsele disponibile în magazine nu reprezintă o problemă. Este folosit mai ales sub formă de perle și pulberi, dar este folosit pentru a face hrana animalelor și, datorită conținutului ridicat de amidon, poate fi și o materie primă pentru industria textilă și a hârtiei. Este interesant faptul că este folosit și pentru fabricarea adezivului și a alcoolului, de asemenea joacă un rol proeminent în producerea de biocombustibili.
În unele țări se consumă și frunza plantei, care conține o gamă mult mai largă de nutrienți decât tuberculul.
Amidonul tapioca este folosit în America de Sud pentru a face pâine sub formă de plăcinte, fără drojdie. Ele sunt adesea utilizate în diferite amestecuri de făină, cum ar fi în combinație cu faina din semințe. Deoarece este fără gluten, este comună și în alimentele destinate persoanelor sensibile la gluten.
Amidonul din tapioca conține numai carbohidrați (amidon). Compoziția vitaminelor și mineralelor nu este semnificativă. Continut scazut de sodiu
Amidonul din tapioca este o pudră albă, fără miros, fără miros, de aceea este potrivit pentru prepararea mâncărurilor dulci și savuroase de orice aromă. Excelent pentru îngroșarea sosurilor și legumelor netede, fără prăjituri.
Textura pâinilor fără gluten și a produselor de patiserie făcute cu amidon tapioca este mai plăcută și mai asemănătoare cu produsele normale.
Ingrediente: tapioca
Conținut de nutrienți (în 100 g):
Valoarea energetică: 1498 kJ / 358 kcal
Grăsime: 0,02 g
– dintre care acizi grași saturați: 0,01 g
Carbohidrat: 88,69 g
– din care zahăr: 0 g
Proteine: 0,019 g
Sare: 0,2255 g
Păstrați într-un loc rece și uscat!
Țara de origine: Olanda
Recenzii
Nu există recenzii până acum.