Descriere
Eritritol sau eritritol este un alcool zaharat natural. Puterea sa de îndulcire este de 60-70% cea a zahărului din trestie, forma sa este asemănătoare, dar nu poate fi caramelizată.
În intestinul subțire cca. 90% din el este absorbit, dar nu furnizează energie, nu este folosit în organism, ci este excretat prin rinichi. În cazul unui sistem intestinal sănătos, nu provoacă balonare. Nu are postgust.
Avantaje:
Conține o cantitate neglijabilă de calorii, nu crește nivelul zahărului din sânge, nu afectează producția de insulină, deci poate fi consumat de diabetici, insulinorezistenți și cei care doresc să slăbească. Nu provoacă carii dentare. Un alt avantaj este că poate fi folosit perfect în cazul alimentelor în care volumul de zahăr este important, nu doar dulceața acestuia (de exemplu, pandișpan).
Dezavantaje:
Rareori pot apărea plângeri abdominale neplăcute, cum ar fi balonarea și formarea excesivă de gaze. Dacă lichidele sunt îndulcite cu el sau dacă se folosește prea mult, acest efect poate crește. Își pierde gustul dulce peste 160°C.
Utilizare:
Nu este cea mai bună alegere pentru coacere, deoarece se descompune la 160 de grade și își pierde gustul dulce. Îndulciți cu grijă lichidele cu el. Este necesar în cantități mai mari pentru a obține dulceața dorită (aproximativ o dată și jumătate din cantitate).
Ingrediente: eritritol
Conținut de nutrienți (în 100 g):
Valoare energetică: | 0 kJ / 0 kcal |
Gras: | 0 g |
– din care acizi grași saturați: | 0 g |
Carbohidrați: | 99,8 g |
– din care zahar: | 0 g |
– din care poliol: | 99,8 g |
Fibră: | 0 g |
Proteină: | 0 g |
Sare: | 0 g |
Depozitare : A se păstra într-un loc uscat și răcoros
Tara de origine: China.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.