Descriere
Ingrediente
extract din păstăi de vanilie Bourbon din Madagascar (Vanilla planifolia), alcool (min. 35%), apă, zahăr nerafinat din trestie de zahăr.
Mod de folosire
Poate fi adăugat ca atare sau gătit în rețete de înghețată, torturi, prăjituri sau oriunde se dorește obținerea acelei fantastice arome a păstăilor de vanilie. Recomandarea noastră de folosire este de o lingură de extract la fiecare 500 gr. de compoziție, dar nu este o problemă să fie folosit mai mult extract dacă se urmărește obținerea unei arome mai puternice.
Nu conține gluten / Gluten free
Ce sunt extractele naturale ?
Extractele naturale sunt produse în lume de mai bine de un secol și reprezintă efectul curiozității umane de a pune în alcool ingrediente aromatice pentru a transfera acele arome în acel mediu ce poate înmagazina uleiurile esențiale conținute de fructe sau plante. În vreme ce multe din rețete au produs băuturi alcoolice, o mică parte a devenit foarte populară în bucătării pentru că se pot stoca acele arome proaspete și vibrante în dulapul din bucătărie, în mici recipiente și pentru perioade foarte lungi.
Extractele naturale sunt deci soluții hidroalcoolice (mix de alcool și apă mai pe românește) ce au extras la rece (adică la temperatura camerei) pentru o perioadă de vreme toți compușii aromatici dintr-un ingredient de aromă (fie el vanilie, lămâi, portocale, cafea sau mentă).
De ce contin alcool ?
Uleiurile esențiale sunt hidrofobe adică, resping moleculele de apă și de aceea pot fi combinate doar cu un mediu lipsit de apă, alcoolul fiind una din cele mai bune soluții pentru acest lucru. Industria alimentară a evoluat mult în ultimii 50 de ani și mai nou, uleiurile esențiale sunt amestecate cu zahăr invertit sau uleiuri fără aromă însă niciunul din aceste medii nu oferă calitatea pe care o oferă extracția la rece în alcool și scopul este doar de a scădea costul de producție și a crește profitul firmelor producătoare. În altă ordine de idei, vă imaginați adăugând vreun extract cu bază de ulei de floarea soarelui peste o înghețată? Brrrrr…………
În procesul de gătire alcoolul se evaporă și doar aroma va rămâne în rețeta Dumneavoastră, exact așa cum ar trebui să fie. Dacă nu vă deranjează câteva picături de alcool însă, ce vă împiedică să adăugați o linguriță de extract peste o cupă de înghețată sau peste orice alt desert veți dori să-l trimiteți în al nouălea cer?
Exista o diferenta intre esente si extracte ?
Și încă cum! Esențele sunt imitații de aromă și sunt ieftine pentru că nu au ceva de-a face cu ingredientul principal de aromă. Gustul de ”vanilie” din esențele de vanilie de pe piață provin din coajă de copac…
Extractele naturale sunt obținute din ingrediente naturale și de aceea, dacă doriți ca desertul Dumneavoastră să-i dea pe toți pe spate pe motiv de gust de vanilie, ar trebui să folosiți păstăi de vanilie sau extract pur de vanilie și nu o imitație de aromă care a fost obținută prin chimie alimentară din orice altceva decât vanilie…
Recenzii
Nu există recenzii până acum.