Descriere
Beneficii produs:
– Măcinată pe moară tradițională cu pietre
– O sursă de proteine, fibre, complexul de vitamine B
Ce conține
- Conține proteine, fibre, vitaminele B, E, minerale (precum calciu, zinc, fier, magneziu, fosfor, mangan, potasiu), aminoacizi esențiali, triptofan.
Cum se consumă
- Se pot prepara budinci, prăjituri.
Cum acționează
- Cu un conținut de aprox. 12% proteină, meiul este sățios și hrănitor.
- Ajută la o absorbție redusă a carbohidraților și a grăsimilor, protejează vasele de sânge de arteroscleroză și eventuale hemoragii.
Pentru ce recomandăm
- Meiul este o cereală integrală, așadar este foarte bogat in enzime digestive.
- Nu conține gluten, este puțin alergen și se digera ușor.
- Făina de mei este alcalină, poate fi utilizată cu succes în combaterea acidozei.
- Are un efect pozitiv asupra rinichilor, previne formarea calculilor biliari, protejează sistemul gastro-intestinal, stimulează sistemul nervos, contribuie la sănătatea oaselor, a dinților și a părului.
Istoric
- Meiul este o cereală ce își are originea în Asia și Africa. Făina de mei este măcinată pe o moară tradițională cu pietre. Prin măcinarea lentă nu se alterează calitățile cerealelor, făina având o calitate superioară comparativ cu făinurile obținute prin măcinare pe moară industrială, la viteze mari, când bobul este încălzit la temperaturi de 80 grade.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.