Descriere
Schar Mix B – Faina fara gluten pentru paine 1KG RETETA NOUA
Produs dietetic indicat in diete fara gluten. Este optim pentru paine si pizza. Aceasta faina este realizata din ingrediente naturale fara gluten.
Ingrediente: amidon din porumb, faina din orez tarate psilium, tarate bambus, faina integrala orez, faina de linte, dextroza,, agenti de crestere: hidroxipropilmetil celuloza, sare.
Nu contine lactoza si gluten.
Tara de origine: Italia.
Valori nutritionale/100g: 1475 kj / 348 kcal, Proteine 2,7g, Carbohidrati 80g din care zaharuri 1,4g, Grasimi 0,9g din care acizi grasi saturati 0,2g, Fibre 4,4g, Sodiu 083g.
PIZZA SAU PAINE
Ingrediente: 150g faina Mix B Schar,5g drojdie proaspata, 90g apa calda, 5g sare, ulei de masline dupa gust.
Mod de preparare: se dizolva drojdia in apa calda. Se adauga faina cernuta si se framanta. Se topeste sarea in apa ramasa si se adauga in aluat. Se adauga putin ulei de masline si se framanta. Se modeleaza forma pentru paine sau pentru aluatul de pizza. Se lasa la dospit 30 de minute. Se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius timp de 30 de minute.
PAINA FARA GLUTEN PREPARATA ACASA
Ingrediente: 350ml apa, 1 lingurita sare, 20g ulei de masline, 350g faina Mix B Schar, 7g drojdie uscata.
Mod de preparare: Se pune faina intr-un bol, se face o gropita in mijloc. Topirea drojdiei: intr-un bol mic se topeste drojdia in apa, la o temperatura maxima de 40 grade Celsius. Se adauga drojdie in faina preparata in prealabil adaugand putin zahar, se acopera cu putina faina se se lasa in repaus 10 minute intr-un loc caldut pana cand deasupra se formeaza crapaturi. Se adauga in aluat restul ingredientelor. Amestecati totul cu mana sau cu mixerul timp de 5 minute. Dospirea aluatului: odata ce aluatul devine omogen lasati-l la crescut intr-un ambient cald si umed , la o temperatura de 27 grade Celsius, acoperind bolul cu un prosop putin umezit sau folie transparenta pentru a mentine umiditatea aluatului. Timp de dospire: 20-30 minute. La finalul acestui timp aluatul trebuie sa isi dubleze volumul. Odata terminata dospirea framantati din nou aluatul pentru o structura omogena. Modelati painea in forma dorita, puneti-o in tava si lasati la odihnit 15 minute. Pentru a da painii o culoare aurie inainte de a o pune in cuptor ungeti deasupra cu lapte sau cu un ou batut si dupa gust presatati cu seminte, mac sau susan. Preincalziti cuptorul , intr-un vas termorezistent puneti apa si puneti vasul in cuptor sub grila de cocacere. Acest truc permite pastrarea unui mediu cald si umed, ideal pentru a mentine aluatul moale in timpul coacerii. Se coace pana devine aurie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.