Descriere
Amestec faina fara gluten pentru pizza 1kg
Sursă de fibre încet absorbabile, recomandat pentru micul dejun, nu numai pentru cei cu sensibilități!
Pizza gata preparată după rețeta de mai jos are GI: 39 (fără umplutură).
La produsele noastre nu folosim nu folosim produse de origine animală, din acest motiv aparține garantat familiei de produse Szafi Free vegan.
Ingrediente: făină integrală de hrișcă, făină de tapioca, făină integrală de mei, făină de fibre de bambus, făină de psyllium husk, făină integrală de sorg, agent de afânare: carbonați de sodiu (bicarbonat de sodiu), condimente (oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, maiorana, cimbrișor, salvie), sare, acid citric.
Valori nutritive medii în 100g produs: o porție (70g) produs:
Energie 313kcal/1324kJ* 219kcal/545kJ
Lipide: 1,3g 0,9g
din care saturați 0,7g 0,5g
Carbohidrati 61,1g 42,7g
din care zaharuri*: 1,9g 1,3g
Fibre: 13,4g 9,3g
Proteine: 7,6g 5,3g
sare: 0,8g 0,5g
*zaharuri în forma naturală din făină
valorile au caracter informativ
Rețetă pizza
Ingrediente (pentru 1 pizza de 20cm)
Amestec de făină pentru pizza: 65g + 5g.
Zeamă proaspăt stoarsă de lămâie: 8g
apă călâie: 50g
Preparare:
Zeama de lămâie, apa, și 65g de amestec de făina se amestecă și se frământă după care se lasă să stea 10 minute. După asta se adaugă atata făină la aluat cât să fie ușor de frământat (cca 5g), după care se poate forma aluatul cu mâna presărata cu făina. Se așează în formă de pizza de 20 cm căptușit cu hârtie de copt, stropit ușor cu ulei (de ulei este nevoie pentru ca blatul de pizza să nu se lipească, chiar dacă hârtia pentru copt este de mai proastă calitate)!
Aluatul se unge gros cu sos de roții, ca aluatul să-l absoarbe, și se așează umplutura preferată.
Se coace la cuptor preîncălzit, cu foc de jos și sus, la 200°C timp de 10 min, după care se lasă 12 minute la 180°C.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.