Descriere
Instructiuni de utilizare:
Spalarea: Semintele se pun in tavita gaurita sau in strecurator si se spala bine.
Inmuierea: Semintele spalate se pun in tavita negaurita si se acopera cu apa. Inmuierea se face pana cand semintele se umfla vizibil. Cerealele cca. 12-24 ore; lucerna, ridichi, mei cca. 4-8 ore; seminte de floarea soarelui sau de dovleac cca 1 zi.
Germinarea: Semintele inmuiate se pun in tavita gaurita si se clatesc bine cu apa. Dupa spalare tavita cu seminte se pune peste tavita cu apa. Clatirea semintelor se face zilnic de 2-3 ori. Semintele, ca sa aiba umiditate, trebuie acoperite cu o tavita sau cu o farfurioara. Daca mucegaiesc se spala mai des si germinarea se face fara capac. Intr-un pachet sunt mai multe tavite gaurite, care ne permit germinarea simultana a mai multor soiuri de seminte.
Germenii mucegaiti, stricati, sau cu miros neplacut nu se consuma!
Asezarea tavitelor de germinare: Daca se efectueaza germinarea la lumina rezulta germeni mai verzi, care sunt mai bogati in vitamina C si in carotina, decat in cazul germinarii la intuneric.
Temperatura pentru germinare: 17 – 23ºC, depinde de felul de seminte.
Perioada de germinare: Depinde de nevoia de consum si este cuprinsa intre 3 zile si o luna. Ex. graul se poate consuma dupa cateva zile, sau o saptamana, ca si germeni de grau (impreuna cu seminte) si dupa 2-5 saptamani sub forma de iarba de grau.
Se consuma: Cu seminte, sau numai germenii fara seminte.
Pastrarea germenilor: Cruzi in frigider 1-2 saptamani sau uscati in cutii inchise bine (uscarea se poate face la soare sau in cuptor la temperatura de 40-50ºC).
Recenzii
Nu există recenzii până acum.