Descriere
Ce conține
- Năutul conține proteine și fibre, fier, fosfor, magneziu, Vitamina B 9 (Folat).
Cum se consumă
- Făina de năut poate fi folosită la prepararea humusului sau în ghiveciuri, iahnii.
Cum acționează
- Proteinele din năut se transformă în corp în aminoacizi, vitali pentru sănătatea țesuturilor din corp.
- Fibrele mențin colonul sănătos și reduc valorile colesterolului.
- Magneziul ajută la menținerea densității osoase.
Pentru ce recomandăm
- Pentru a furniza organismului energie și o parte din necesarul de fibre.
- Pentru sănătatea sistemului vascular și a colonului.
- În cazuri de densitate osoasă scăzută.
Istoric
- Prin măcinarea lentă într-o moară din lemn cu pietre, metodă întrebuințată din cele mai vechi timpuri, se păstrează nealterate calitățile boabelor de cereale. Făina rezultată este proaspătă, neoxidată, deoarece nici boabele și nici făina nu intră în contact cu părți metalice, iar datorită vitezei mici de măcinare, produsul nu se încălzește, tărâțele nu sunt separate de miez, obțînându-se o făină cu valoare nutrițională ridicată și un gust foarte plăcut.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.