Descriere
In sfarsit o faina care are GUST! În sfârșit, o făină care se simte diferită de restul! Și toate acestea fără aditivi, potențiatori de aromă și „vitamine E” și tot felul de trucuri!
Spre deosebire de făina albă tradițională, această făină conține nu numai miezul interior al bobului de grâu, ci și părțile mai mici ale germenilor și tărâțelor datorită tehnologiei speciale de măcinare, care o face mai bogată în fibre, minerale și vitamine. Stratul cel mai exterior al bobului de grâu – care captează impuritățile din mediu – este îndepărtat înainte ca făina să fie măcinată pentru a o face cât mai curată și lipsită de poluare. O vei gusta și – cred – nu vei mai folosi niciun alt tip de făină.
Grâul Király este un tip de grâu crescut prin încrucișarea grâului speltă și speltă, în care vitalitatea, robustețea și conținutul foarte ridicat de proteine al speltei sunt combinate cu duritatea, structura foarte flexibilă a cerealelor și toleranța extremă la secetă a grâului spelta. (Grâul Tonke a fost cel mai caracteristic grâu al Egiptului antic și al Babilonului.)
Conținutul de proteine al făinurilor obținute din grâu Király este semnificativ mai mare în comparație cu făinurile obișnuite, iar compoziția de aminoacizi este ordin de mărime mai favorabilă. În comparație cu făinurile tradiționale, culoarea sa este mai gălbuie, datorită coloranților de caroten din grâu.
Este făină „vie”, așa că atunci când se face aluat dospit, 1,5% sau 1,5 dkg de drojdie proaspătă sau aluatul corespunzător sunt suficiente pentru 1 kg de făină, față de 5% (5 dkg) pentru făina „neanimată”. Te-ai fi gândit? Cum poți face aluat uscat din această făină fără a adăuga ouă? Datorită conținutului ridicat de proteine, flexibilității și mărimii boabelor rezultate din măcinarea specială, făinurile de grâu Király sunt excelente pentru a face aluat uscat fără ouă. Este realizat cu măcinare blândă cu mai multe fracțiuni.
Măcinarea în mai multe fracțiuni înseamnă că boabele de grâu nu sunt transformate în făină ca urmare a unui proces rapid, imediat, ci în mai multe faze și etape. Această tehnologie de măcinare contribuie și la calitatea excepțională a făinurilor noastre.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.