Descriere
Ingrediente
Ulei de masline de categorie superioara, obtinut direct din masline, exclusiv prin procedee mecanice.
Ce este uleiul de masline extravirgin?
Dintre toate tipurile de ulei de masline, uleiul de masline extravirgin este cel mai sanatos si mai bogat din punct de vedere nutritional. Fiind obtinut prin metode 100% naturale, care presupun un nivel inalt de puritate, acest sortiment are o aroma aparte, specifica si o concentratie ridicata de antioxidanti.
Pe langa faptul ca pastreaza in compozitie cei mai multi dintre nutrientii prezenti in masline, uleiul de masline extravirgin este rezistent la oxidare, are un punct de ardere ridicat (min. 190°C) si un nivel de aciditate (libera) foarte bun. Nivelul de aciditate libera este un criteriu principal al calitatii uleiului, care se masoara prin procentul de acid oleic liber, raportat la cantitatea totala de ulei.
Pentru ca uleiul de masline sa fie considerat extravirgin, nivelul de aciditate nu trebuie sa depaseasca procentul de 0,8%. O aciditate mai mare, cuprinsa in intervalul 0,8 – 2%, este specifica uleiului de masline virgin.
Cum se obtine uleiul de masline Koroneiki?
Dupa ce sunt culese manual, maslinele din soiul Koroneiki sunt presate la rece exclusiv prin procedee mecanice, fara adaos de aditivi, conservanti sau substante chimice, rezultand astfel un ulei extravirgin cu o nuanta verzuie si o aroma bogata, mediteraneana.
in cursul procesului tehnologic, sunt monitorizate cu atentie toate etapele. Maslinele proaspat culese sunt presate si stoarse la scurt timp dupa recoltare, uleiul fiind obtinut intr-un mediu controlat, la o temperatura scazuta.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.