Descriere
Ce contine
Fulgii de hrisca Granovit sunt obtinuti 100% din boabe de hrisca, prin presare la rece.
Produs atestat cu brevet de inventie si premiat la Bruxelles (in anul 1998) si la Iasi (in 1996) cu doua medalii de aur, pentru procesul de fabricatie la rece.
Sunt un produs natural, fara gluten. Nu contin aditivi, conservanti, adaos de sare sau zahar.
Compozitie si valori nutritionale
Hrisca este o pseudo-cereala si un superaliment bogat in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Fulgii de hrisca presati la rece pastreaza integral calitatile nutritive ale boabelor (crupelor) de hrisca, fiind un aliment echilibrat, care confera o multime de beneficii pentru sanatate.
100g Fulgi de Hrisca Granovit prezinta urmatoarele valori medii ale macronutrientilor:
- Valoare energetica 1620,49 kJ/382,85 kcal
- Grasimi – 3,11g (din care acizi grasi saturati – 0,46g)
- Glucide – 75,10g (din care zaharuri – 1,19g)
- Fibre – 5,47g
- Proteine – 10,88g
- Sare – 0,11g
Hrisca este o sursa importanta de carbohidrati complecsi (amidon: minim 70%, fagopyritol si D-chiro-inozitol). Contine fibre insolubile si solubile (celuloza, lignani). Este o proteina completa intrucat contine toti cei 9 aminoacizi esentiali si multi altii. Regasim in compozitia sa lizina, arginina, triptofan, histidina, cistina samd. Nu contine gluten. Aduce un aport infim de grasimi.
Fulgii de hrisca sunt bogaţi in vitamine, minerale si substante active:
- vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), E, P;
- minerale – potasiu, fosfor, magneziu, cupru, mangan, calciu, fier;
- antioxidanti – in special rutina (flavonoid cu rol antiinflamator, antioxidant, hipocolesterolemiant si de prevenire a aparitiei cancerului), quercitina, vitexina, D-chiro-inozitol (in proportii mari);
Recenzii
Nu există recenzii până acum.